Matematik

Nulpunkter

02. september 2009 af Jau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver som jeg overhovedet ikke kan få til at give mening.

Jeg skal finde nulpunkter i nogle funktionerne ved brug af nulpunktssætningen

Opgaverne ser sådan ud:

a. f(x) =(x+2)e^x

b. f(x) = 7(x^2-4)(lnx-1)

c. f(x) = 2(x-3)* lnx*e^x

Jeg kan godt finde det første nulpunkt i hvert af dem

a. x =-2

x =2

x =3

Men det kniber med resten.

Kan i hjælpe mig?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af NejTilSvampe

 a) -2 er den eneste løsning så den er korrekt.

b) ln(x) =1  => x= e^1 = e

c) ln(1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af Isomorphician

a) Kan ex = 0 løses?

b) Løs ln(x) - 1 = 0

c) Løs ln(x) = 0


Svar #3
02. september 2009 af Jau (Slettet)

Jeg troede slet ikke, det bare var sådan ligetil? Mange gange tak i hvert fald :)


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.