Matematik

Parabel

03. september 2009 af Jau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe an.

Der er opgivet parablen:

y = x^2-3x+c, hvori c er en konstant

og en linje

y = x-3

a. Bestemc, så parabel og linje har ét skæringspunk?t

b. For hvilke værdier af c er der to slæringspunkter?

c. For hvilke værdier af c er der ingen skæringspunkter?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

skæring kræver bl.a. identisk 2.koordinat i skæringspunktet
hvoraf

y = x2 - 3·x + c  = x - 3
som giver

x2 - 4x + (c+3) = 0

med diskriminanten
d = (-4)2 - 4*1*(c+3) = 16 - 4c - 12 = 4 - 4c = 4(1-c)

med
d = 4(1-c) = 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdien ....
d = 4(1-c) > 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdien ....
d = 4(1-c) < 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdien ....
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af mathon

med
d = 4(1-c) = 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdien ....
d = 4(1-c) > 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdierne ....
d = 4(1-c) < 0 er der ..... skæringspunkter med c-værdierne ....


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.