Matematik

Vås (algebra) ?

04. september 2009 af HiEv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvorfor er følgende definition (formuleret på engelsk) vås?
Two subnormal series {Hi} and {Kj} of a group G are isomorphic if there is a one-to-one correspondence between the collections of factor groups {Hi+1/Hi} and {Kj+1/Kj}
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 om det er vås, skal jeg ikke udtale mig om … man kan nogenlunde gennemskue hvad der menes! Men definitionen er godt nok dårligt og upræcist formuleret! Meget løst er den korrekt, dog med forglemmelse, at de to rækker skal være lige lange …. mere præcist:
To subnormale rækker[1.] {Hi}i=0n og {Kj}j=0m (bemærk; jeg tager grænserne med, det er faktisk en nødvendighed for definitionen) er ækvivalente[2.] hviss

n=m ∧ ∃σ∈Sn så Ki/Ki-1isomorfHσ(i)/Hσ(i-1) for i=1,…,n


[1.] her ville jeg selv foretrække at man skrev "endelig følge" ... men man bruger desværre række (series) i litteraturen :(
[2.] isomorfe, om du vil … bemærk dog der kan være tale om mere end én isomorfi mellem faktor grupperne! … Derfor bruger jeg begrebet ækvivalent i definitionen!


Skriv et svar til: Vås (algebra) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.