Matematik

ligning for cirkel :)

06. september 2009 af AJ2008 (Slettet)

 En cirkel har centrum i (-1, -2) og går gennem punktet P(4,1).
a. Bestem en ligning for cirklen.


ved at cirklens ligning er: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 

kan bare ikke lige se hvordan jeg skal sætte værdierne ind :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

indsæt (-1,-2) i stedet for (a,b)

indsæt derefter (4,1) i stedet gor (x,y) i det fremkomne udtryk

Nu kan du beregne r ud fra ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af peter lind

a= = -1, b= -2. Sæt derefter x=4, y= 1 ind i ligningen. Det giver en ligning til bestemmelse af radius.


Svar #3
06. september 2009 af AJ2008 (Slettet)

 ok perfekt ;)


Skriv et svar til: ligning for cirkel :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.