Matematik

Intervaller, Intervalform

06. september 2009 af hohodyret (Slettet)

OBS: ^ = skal være V på hovedet, også kaldt (og)

Opskriv følgende mængder på intervalform:
A er mængden af de tal som opfylder at -4 er mindre end eller lig med tallet og tallet er mindre end 3,
dvs. A = {x|-4 < x < 3}
B er mængden af de tal som opfylder at -1 er mindre end tallet og tallet er mindre end 8,
dvs. B = {x|-1 < x < 8}
C er mængden af de tal som opfylder at tallet er større end 4 og mindre end 13,
dvs. C = {x|4 < x ^ x< 13}
D er mængden af de tal som opfylder at tallet er større end eller lig med 5 og tallet er større end 7,
dvs. D = {x|5 < x ^ 7< x}
Afgør om følgende mængder er intervaller og skriv i bekræftende fald mængderne på intervalform:

A∩B, B∩C, C∩D, A∪C, B∪D .

Er der nogle der kan give mig eksempler på et par af dem, er helt lost.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Skriv C som {x|4 <  x< 13} og D som {x|5 < x ^ 7< x} alle tal der er større end 7 er også større end 5.

Angiv tallene på en talakse. Det gør det meget klarere, had du får ud af drt.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

Det kan være en god hjælp at tegne to talakser med de to intervaller trukket op ved siden af hinanden. Ved ∩ er begge intervaller trukket frem,  ved ∪ behøver kun det ene interval være trukket op.

A = {x|-4 < x < 3}

B = {x|-1 < x < 8}

C = {x|4 < x ^ x< 13}={4<x<13}

D = {x|5 < x ^ 7< x}={x|x>7}

A∩B = {x|-1<x<3}


Svar #3
06. september 2009 af hohodyret (Slettet)

Tak for svarene!


Skriv et svar til: Intervaller, Intervalform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.