Matematik

Matematik-klog-hoveder

06. september 2009 af Kloge (Slettet)

Hej kloge matematikhoveder

er der nogen der gider hjælpe mig med den her opgave. Forstår den ikke rigtigt :/

Betragt funtionerne f og g med forskrifter
f( x) = x^2+x + 1 og g( x) = 2x^2 + 5x + 4
Der findes en værdi af x0 så tangenterne i (x0,f(x0)) og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er parallelle.
Bestem ved håndkraft denne værdi af x0.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

f '(xo) = g'(xo)

2xo + 1 = 4xo + 5 ............


Svar #2
06. september 2009 af Kloge (Slettet)

Er det bare svaret , eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af mathon

...du skal selv beregne xo


Skriv et svar til: Matematik-klog-hoveder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.