Kemi

kemi

08. september 2009 af teamårhus (Slettet)

hej.

Jeg sidder med denne opgave og jeg kan ikke lige komme i tankte om hvordan jeg skal løse den.

Et pulver vides at være enten FeCl2·2H2O eller FeCl2·4H2O. En portion af pulveret vejes (5,79 g), hvorefter krystalvandet uddrives ved ophedning, så pulveret omdannes til vandfrit jern(II)chlorid, FeCl2. Efter afkøling vejes det vandfrie jern(II)chlorid (3,69 g).

Hvilket af de to stoffer er der tale om?


På forånd tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

M(FeCl2) =                           126,75 g/mol
M(FeCl2*2H2O) =                162,79 g/mol                  med (2*18,02)/162,79*100% = 22,14% vand
M(FeCl2*4H2O) =                198,83 g/mol                  med (4*18,02)/198,83*100% = 36,25% vand
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af mathon

vandindhold i procent: (5,79-3,69)/5,79*100% = 36,27%

konklusion:
de 5,79 g krystalvandholdige jern(II)chlorid var FeCl2*4H2O


Svar #3
08. september 2009 af teamårhus (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.