Matematik

Andengradspolynomium?

08. september 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får stillet opgaven: Bestem en andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen dy/dx=y+2x^2-7

Men kan ikke rigtig se ideen?

I mit hoved har jeg:  g(x)= ax^2+bx+c og g'(x)= 2ax+b

 

Men kan ikke rigtig se sammenhængen? Nogen som har en ide?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du kan løse den på lommeregner. Du kan bruge desolve-funktionen.

Karam


Svar #2
08. september 2009 af Peterse (Slettet)

Hvad vil du solve? Uddyb :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af JKaram (Slettet)

Skriv desolve og så den differentialligningen, og vupti¨.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Jeg får stillet opgaven: Bestem en andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen dy/dx=y+2x^2-7

Men kan ikke rigtig se ideen?

I mit hoved har jeg:  g(x)= ax^2+bx+c og g'(x)= 2ax+b
 

dy/dx = 2ax + b

y + 2x2 - 7 = ax2 +bx + c + 2x2 - 7

=>   2ax + b = ax2 + bx + c + 2x2 - 7

<=>  0 = (a+2)x2 +(b - 2a)x + (c - b - 7)  som skal gælde for alle x så

<=> a + 2 = 0  og  b- 2a = 0   og  c - b - 7 = 0       Find a, b og c.


Svar #5
08. september 2009 af Peterse (Slettet)

Jeg takker mange gange - har helt forstået det nu. Tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2011 af guzbak

Hvad skal du så gøre, når du har fundet a, b og c ? 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Andengradspolynomium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.