Matematik

Reducering

08. september 2009 af heer (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har det her udtryk som volder mig lidt problemer

2x - (x - 1)^2 - (x + 1)^2

min løsning lyder sådan:

2x - 2x - 2 - 2x - 2 = - 2x -4

kan det være rigtigt.. jeg er meget i tvivl omkring reglerne når en parentes er negativ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2009 af sHastrup (Slettet)

Du skal bare huske 1. og 2. kvadratsætning.

(a+b)2=a2+b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab


Svar #2
08. september 2009 af heer (Slettet)

 nårh ja, det har jeg faktisk lært :) det havde jeg helt glemt .. tak!


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.