Matematik

eksponentiel...

09. september 2009 af Yow! (Slettet)

y = 245,85e-0,082x
 

hvad er hvad?? jeg ville umiddelbart sige at e fremskrivningsfaktoren som jo er 2,71...

men så giver det ikke mening, da grafen for ligningen er aftagende....men den bør være voksende da a > 1 ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af mathon

y = 245,85·(e-0,082)x  = 245,85·0,921272x


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

g(x) = e-0,082·x = 0,921272x  er en aftagende funktion

da g'(x) = -0,082·(e-0,082·x)
hvor
e-0,082·x >0 for ∀x og g'(x) dermed negativ

eller udtrykt
g'(x) = ln(0,921272)·0,921272x
hvor
0,921272x >0 for ∀x og ln(0,921272)<0
og g'(x) dermed negativ


 


Svar #3
09. september 2009 af Yow! (Slettet)

1000 tak mathon


Skriv et svar til: eksponentiel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.