Matematik

nogen som kan forklarer mig hvordan denne skal isoleres

09. september 2009 af highclassmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring.

i en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder , at effektiviteten f(t), som funktion af tiden t (uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved

         f(t) = 1.00 - 0.60 * 0,9^t , t > eller = 0.

a) hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet , før effektiviteten er 0.95 ?

evt. råd til hvordan jeg gør kunne være fremragende


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Sæt 0,95 ind i stedet for f(t) og løs den fremkomne ligning

træk 1.00 fra på begge sider

divider med -0,60 på begge sider

brug ln til at finde t


Svar #2
09. september 2009 af highclassmini (Slettet)

når jeg skal trække -0.60 fra på begge sidder skal -0,60 være i nævner eller tæller ?


Svar #3
09. september 2009 af highclassmini (Slettet)

hvorfor ikke hvad jeg skal gøre når jeg kommer til det der ln ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du skal dividere med -0.60 så det kommer ned i nævneren

a=bt

lna=lnb*t

t=lna/lnb

Jeg har ikke mulighed for at slå logaritmerne op for dig


Svar #5
09. september 2009 af highclassmini (Slettet)

0.95-1.00 = -0.60*0.9^t

-0.05/-0.60 = 0.9^t

0.833 = 0.9^t

så kan jeg ikke komme længere


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2009 af NejTilSvampe

 log(a^t) = log(a)*t


Svar #7
09. september 2009 af highclassmini (Slettet)

kan du sætte mine tal ind i log ?

jeg kan godt regne det ud men forstår ikke hvad det det er for nogle tal der skal i log og hvordan du så får t på den anden siden :S


Skriv et svar til: nogen som kan forklarer mig hvordan denne skal isoleres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.