Matematik

Parablens toppunkt

10. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Det er virkelig længe siden jeg har fundet parablens toppunkt, og nu har jeg fået en opgave hvor jeg skal finde dette toppunkt, så kunne godt tænke mig at få respons på om jeg har gjort det korrekt... På forhånd tusind tak:)

Et andengradspolynomium er bestemt ved: P(x) = 2x^2 + 4x + 1

Grafen for P er en parabel, bestem koordinatsættet til parablens toppunkt. 

Parablens toppunkt er bestemt ved: (-b/2a , -d/4a) 

a = 2

b = 4

c = 1

(-b/2a) = (-1/2*2) = - 0,25

d = b^2 - 4ac = 4^2 - 4*2*1 = 8 

(-d/4a) = -8/4*2 = -8/8 = -1

K-sættet til parablens toppunkt = (0,25 , -1) 

Ser dette korrekt ud?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at tegne den på din lommeregner og se efter selv. :)


Svar #2
10. september 2009 af P.L. (Slettet)

Har prøvet med sys det er svært at se om det er de korrekte tal:( ??  


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. september 2009 af mathon

(-b/(2a)) = (-4/(2*2)) = -1

d = b2 - 4ac = 42 - 4*2*1 = 8

(-d/4a) = -8/(4*2) = -8/8 = -1

K-sættet til parablens toppunkt = (-1 , -1)


Svar #4
10. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Tusind tak, nu kan jeg se hvad jeg har gjort galt, har simpelthen bare sat c ind i formlen -b/2a i stedet for b.. Tumpet fejl :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2009 af jaqueline (Slettet)

Har du ikke en fejl i dit 1. koordinat? Burde det ikke være (-4/2*2)?

EDIT: havde ikke set der var svaret :)


Skriv et svar til: Parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.