Matematik

løs uligheden

10. september 2009 af vax4 (Slettet)

hej jeg vil godt lige have hjælp til denne opg. løs uligheden: (x+4)2+4(x2+2)>(x-2)2+4x(x+2). på forhånd mange mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Isomorphician

Hvor går du i stå?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

(x+4)2+4(x2+2)>(x-2)2+4x(x+2)              ganger parenteserne ud

x²+8x+16 +x²+2>x²-4x+4+4x²+8x       trækker sammen

2x²+8x+18>5x²+4x+4                           trækker 2x² +8x+18 fra på begge sider

0>3x²-4x-14                                             parabelen vender benene opad og xværdierne ligger mellem dens ben

Skæring med x aksen ved 3x²-4x-14=0

x= 4±√(16-4*3*(-14)) /2*3

x=4±√(16+168) /6


Svar #3
10. september 2009 af vax4 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2009 af Isomorphician

#2: Tjek lige venstresiden igen.


Skriv et svar til: løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.