Matematik

vinkler udfra punkter

11. september 2009 af stskru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Har godtnok lige lidt start problemer...

kan simpelthen ikke huske hvilken formel jeg skal bruge til at udregne vinklerne i en trekant når jeg kun har punkterne

A(-1,8) B(7,2) C(7,8)

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

AC er vandret da A og C har samme 2. koordinat

BC er lodret

<C er ret

ABs hældning er (8-2)/(-1-7)

tgA=ABs hældning

find A

Vinkelsummen er 180º = π


Svar #2
11. september 2009 af stskru (Slettet)

Øh jeg er ikke helt med

ABs hældning er så -0,75 

men hvad mener du med tgA


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af MN-P (Slettet)

tg er den gamle forkortelse for tangens i dag kalles tangens vist nok tan


Svar #4
11. september 2009 af stskru (Slettet)

mener du at jeg skal bruge tanB = b/a

eller er jeg bare helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2009 af mathon

tegn et koordinatsytem
afsæt punkterne heri.

Konstater at
a = 6 = 2*3
b = 8 = 2*4

som omtalt i #1
er a og b ortogonale og
dermed kateter i en retvinklet trekant:

lommeregnerens vinkelmål sættes til DEGREE:

A = tan-1(a/b)
B = tan-1(b/a)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2009 af mathon

du kender den pythagoræiske trippel
3-4-5

her blot med skalafaktor 2
dvs
6-8-10
hvorfor c = 10


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/?id=15711


Svar #8
11. september 2009 af stskru (Slettet)

Sorry tror jeg er helt lost....men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2009 af kieslich (Slettet)

Et simpelt bidrag

Vedhæftet fil:trekant2.pdf

Skriv et svar til: vinkler udfra punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.