Matematik

Parenteser!

13. september 2009 af 2009x01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

(a+b)(c+d) - (a-b)(c-d)

skulle give 2ad + 2bc, og jeg kan bare ikke forstå hvorfor?

- Amanda.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af Isomorphician

(a + b)(c + d) - (a - b)(c - d)

gang parenteserne ud

(ac + ad + bc + bd) - (ac - ad - bc + bd)

hæv parenteserne:

ac + ad + bc + bd - ac + ad + bc - bd

sorter leddene:

ac - ac + ad + ad + bc + bc + bd - bd

reducer:

0 + 2ad + 2bc + 0 =

2ad + 2bc


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af ttbonen (Slettet)

(a+b)*(c+d)-(a-b)*(c-d)

(ac+ad+bc+bd)-(ac-ad-bc+bd)

ac+ad+bc+bd-ac+ad+bc-bd

ad+bc+bd+ad+bc-bd

ad+bc+ad+bc

2ad+bc+bc

2ad+2bc


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af fisken91 (Slettet)

Jeg sidder med samme ligning, og samme problem.

Men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor
(ac + ad + bc + bd) - (ac - ad - bc + bd)   altså, hvorfor at det er bc PLUS bd, og ikke bc MINUS bd..

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2012 af 123434 (Slettet)

-*+ = -

-*- = +

(-)(-)=+

 

Så må I rette mig, hvis jeg er gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har samme spørgsmål kørende i din egen tråd.


Skriv et svar til: Parenteser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.