Matematik

Ligningssystemer

13. september 2009 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej søde mennesker :)

Jeg skal lave en stor matematik aflevering til i morgen og deriblandt er der noget med ligningssystemer. Jeg får et nyt resultat hver gang jeg forsøger mig :s Håber der en der vil hjælpe mig med disse fire opgave og meget gerne med mellemregninger, så jeg kan se hvordan de er løst :)

a) 16a - 3b + 4 = 0
      2a + b - 5 = 0

b) 2x + 3y = 8
     3x - 4y = -5

c) x + y = 7x - 5y = 50

d) 2a - 3b = -13 = 3a +b
 

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Isomorphician

Prøv selv at vis hvad du har gjort med den første opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af mathon

a)
I:   16a - 3b = -4
II:    2a +  b =   5            II multipliceres med 3 og kaldes III

I:   16a - 3b = -4
III:   6a + 3b = 15            I og III adderes

22a = 11

a = (1/2)                         som indsat i II giver

2·(1/2) + b = 5
b = 4
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af mathon

alternativt
brug determinantformlen = Cramers regel


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:Cramers regel.doc

Svar #5
13. september 2009 af Magnus22 (Slettet)

fårstår ikke helt Cramers regel?


Svar #6
13. september 2009 af Magnus22 (Slettet)

har fårstået det nu :D tusind taK :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:cramer.doc

Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.