Matematik

Stokastisk variabel

14. september 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave som jeg slet ikke forstår.

Opgaven lyder:

En stokastisk variabel X kan antage værdierne -2,1,4,5. En del af sandsynlighedsfordelingen for X fremgår af tabellen:

       t         -2         1        4         5

P(X05)    ½         1/4     1/5           

Bestem P(X=5), og beregn middelværdien for X.

Please hjælp hvis i forstår det her emne...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Måske hjælpe det her dig videre. En stokastisk variabel er en funktion. Værdierne er reelle tal og afhænger af tilfældigheder, eller mere præcist. Det er en funktion af X, med følgende egenskaber: X er defineret på et udfaldssrum, og dets værdi er et reelt tal. Det er en laaaang forklaring at fortælle alt om sandsynlighed og statistik, men læs om observerede værdier, sandsynlighedsfordelinger. Vi snakker om veldefinerede sandsynligheder- Det er selvsagt et kæmpe felt, så læs om matematiske sandsynlighedsaksiomer, altså for eksempel 0≤P(E)≤1, P(den samlede hændelse) = 1 og P(A eller  B ) = P(A) + P (B, når de indbyrdes udelukker hinanden., additionsreglen, komplementreglen, betinget sandynlighed osv. Jeg er helt træt af at tænke på det. Har selv haft 4 lærebøger i sandsynlighed og statistik på uni, bl. andet Stochastic processes af Zdzislav Brzznikk og Thomas et eller andet. Man bliver næsten svimmel bare af navnene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af kieslich (Slettet)

En lidt kortere hjælp: summen af alle sandsynlighederne skal være lig med 1. så P(-2) + P(1) + P(4) + P(5) = 1, hvoraf du kan finde P(5).

Er der udfaldene: a, b, c,........ er middelværdien = a*p(a) + b*P(b) + c*P(c) + .........


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja Kieslich - du mener udfaldsrummet ikke? Men min redegørelse løser ikke, hvorfor man blot skal løse en ligning med en ubekendt, nemlig p(5)=?. ∑p(i) = 1, men ok, var jeg lidt for trættende? Jeg mener selv, at det er et virkelig stort felt, som jeg faktisk ikke har helt rede på selv. Jeg vil gerne indrømme, at jeg syntes det ar et af de lidt vanskeligere felter på Uni.


Svar #4
14. september 2009 af sweeti14 (Slettet)

Tak skal i have, grunden til jeg ikke forstår det, er at der er en lære inde og undervise os fordi han skal tage pædagoikum og skal derfor undervise os i et år. Men der er ingen af os der forstår hans undervisning....Og de fleste af os skal op i det i år...


Skriv et svar til: Stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.