Matematik

En parabel med konstant c, bestem c ud fra antal løsninger

16. september 2009 af Lehmann15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ved f(x) = x2 - 4x + a hvor a er en konstant.
a) For hvilke værdier af a har ligningen f(x) = a en løsning?
b) For hvilke værdier af a har ligningen f(x) = a ingen løsninger?
 

Problemet er, at jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe opgaven an.
Jeg gætter på at jeg skal bruge formelen for d ved hhv. d = 0 (en løsning) og d < 0 (ingen løsninger). Men hvordan?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af exatb

Der er een løsning hvis diskriminanten er nul:

d = 4^2 - 4*1*a = 0

16 - 4a = 0

a = 4 giver een løsning

Der er ingen løsnnger hvis d er mindre end nul:

Så hvis a er større end 4 er der ingen løsninger


Svar #2
16. september 2009 af Lehmann15 (Slettet)

Perfekt, mange tak


Skriv et svar til: En parabel med konstant c, bestem c ud fra antal løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.