Matematik

Hjælp til udtryk af hastighed.

17. september 2009 af kronquist (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Har virkelig ikke en jordisk idé til de her opgaver.. Nogle der har nogle idéer ?

En bil kører med hastigheden x (km/time). Bremselængden for en 
bil er proportional med x^2, og vi antager, at en bil, som kører med
hastigheden 30 km/time har en bremselængde på  6 m. Antag endvidere,
at reaktionstiden for bilisten er 1 sekund. Der går altså 1 sekund fra en
forhindring opdages, til bremsningen påbegyndes.
 

a) Gør rede for, at standselængden (målt i m) for en bil med hastigheden
x med tilnærmelse er givet ved udtrykket 1/150x2 + 5/18x.
 

Vi antager nu, at en gennemsnitsbil har længden 4 m. Hvis bilerne
kører med hastigheden x og afstanden mellem bilerne skal være lig
med standselængden, fylder hver bil altså 1/150x2 + 5/18x + 4 meter på
vejen.
 

b) Under forudsætning af, at ovenstående antagelse holder, og at alle
biler kører med hastigheden x, skal du finde en funktion f(x), som giver
antallet af biler som passerer et givet punkt i løbet af en time.

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af mathon

antagelse:
                     b = k·x2       når b er målt i meter og x målt i km/t
og
                     6 = k·302
hvoraf           k = (1/150)

og                 b = (1/150)x2

                     standselængden = bremselængden + reaktionslængden
                     s = b + x·1000/3600 = (1/150)x2 + (5/18)x
                     s(x) = (1/150)x2 + (5/18)x
 



      


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af mathon

s(x) = (1/150)x2 + (5/18)x   →   s(x) = (1/150)x2 + (5/18)x


Svar #3
17. september 2009 af kronquist (Slettet)

Tak for svar:)

Er det både a og b ?

Synes det står lidt forvirrende.

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

dit spørgsmål viser,
at du endnu ikke har forstået a)


Svar #5
17. september 2009 af kronquist (Slettet)

Ahh kan godt se det nu..

Men er stadig i tvivl om b.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2009 af mathon

b)
f(x) = (1000·x)/((1/150)x2 + (5/18)x + 4)
 


Svar #7
18. september 2009 af kronquist (Slettet)

Hej igen..

Hvordan kommer du frem til det ?

Det er virkelig pænt af dig at hjælpe:)


Skriv et svar til: Hjælp til udtryk af hastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.