Matematik
Integrale
Opgavetekst: Beregn følgende integrale ved hjælp af stamfunktion.
-1∫2= (3x + 3)/(x2+2x+2)dx
Jeg gør følgende: Benytter integration ved sub.
t = x^2+2x+2
dt/dx = 2x + 2 <=> dx = 1/(2x + 2) dt
0∫6=3x/t + 3/t * 1/(2x + 2)dt
Er det rigtigt og hvordan kommer jeg videre?
Svar #1
17. september 2009 af Jerslev (Slettet)
#0: Ikke helt. Korrekt substitution. Sæt dog 3 udenfor parantes i tælleren i dit første integral og sæt 2 udenfor parantes i din dx = 1/(2(x+1)) dt
Så skulle den være der.
Svar #2
17. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan ikke have både x, t og dt i samme udtryk, start med at sætte 3 udenfor integraltegnet (i tælleren)
Skriv et svar til: Integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
