Matematik

Rentesberegning? HJÆLP

19. september 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med en opgave i matematik. Opgaven lyder følgende:

Anne og Brian købte for 5 år siden et parcelhus. De optog dengang et lån på 500.000 kr. til en rente på 4,5% pr. halvår og med en løbetid på 15 år (dvs. at der betales 30 ydelser)

a) Hvor stor er den halvårlige ydelse på lånet?
b) Beregn restgælden på lånet i dag, hvor den 10. ydelse netop er betalt

:-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

y = G·r/[1 - (1+r)-n]

hvor
y er ydelsen
G er gældens hovestol
r er rentesatsen
n er antal terminer


Svar #2
19. september 2009 af chetaah (Slettet)

så jeg skal bruge denne formel til opgave a? hvad så med b?


Svar #3
19. september 2009 af chetaah (Slettet)

kan det passe at opgave a giver 2250000 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2009 af mathon

...man betaler ikke en ydelse på 2,25 mio. for at afdrage på ½ mio.

y = 30.695,77 kr


Svar #5
19. september 2009 af chetaah (Slettet)

må jeg se beregningen til det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2009 af mathon

y = G·r/[1 - (1+r)-n] = (500000*0,045·)/[1 - 1,045-30] = 30.695,77 kr


Svar #7
19. september 2009 af chetaah (Slettet)

1000 tak. Men vil du også forklare spørgsmål B?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2009 af mathon

her skal forskellen
mellem

de 500000 kr ført 10 terminer frem
og
værdien af 10 annuitetsberegnede terminsydelser
opgøres


Svar #9
19. september 2009 af chetaah (Slettet)

jamen hvordan gør man det? er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2009 af mathon

500000 kr ført 10 terminer frem: 500.000*1,04510 = 776.485,71

værdien af 10 annuitetsberegnede terminsydelser: 30.695,77/0,045*[1,04510 -1] = 377196,07

restgæld lige efter betaling af 10. ydelse = (776.485,71 - 377.196,07) = 399.288,64


Svar #11
20. september 2009 af chetaah (Slettet)

1000 Tak for hjælpen! :-D


Svar #12
20. september 2009 af chetaah (Slettet)

Lige en sidste ting... hvad er det for en formel du bruger til at beregne tallet ''377196,07'' ?? For det jo ikke den samme som ved opgave a...


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2009 af mathon

opsparingsformlen

An = (y/r)[(1+r)n -1]

 


Skriv et svar til: Rentesberegning? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.