Matematik

Billetsalg

20. september 2009 af Oxforder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg har brug for noget hjælp til at regne følgende opgave ud:

Til en fodboldkamp i Gammelkøbing blev der solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr., og en børnebillet kostede 30 kr. Hvor mange børnebilletter blev der solgt, når den samlede indtægt fra billetsalget var 15500 kr.?

Jeg har allerede stillet noget af ligningen op:

V = Voksen

B = Børn

V + B = 350

y = 50*V + 30*B

V = 350 - B

V = 320

Og så ved jeg at jeg skal sætte 320 op på V's plads, men hvad skal jeg nu gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af peter lind

Du skal finde antal solgte børnebilletter. Jeg kan ikke se hvad du har gjort; men resultatet er forkert 320 voksenbilletter a 50 kr. giver en indtægt på 16000 kr. > 15500 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af Isomorphician

(i): V + B = 350

(ii): 50V + 30B = 15500

Indsæt: V = 350 - B i (ii) og isoler B.


Svar #3
20. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Jeg havde fået det til 320 fordi jeg sagde 350 - 30 og det giver 320. Men kunne ikke få det til at passe.

Hvordan mener du, jeg skal sætte V = 350 - B ind i ligning 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af Isomorphician

50V + 30B = 15500

indsæt (350 - B) på V's plads:

50(350 - B) + 30B = 15500, som løses mht B.


Svar #5
20. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Ahh.. Okay..

Men bliver 50(350 - B) + 30B = 15500 så til 17500 - 50B + 30B = 15500?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
20. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Okay, så lagt sammen bliver det:

17500 - 20B = 15500

Og når jeg isolerer B:

17500 -20B + 20 = 15500 + 20

Bliver det så 17500 = 15520?

Og hvad skal jeg så?

Mange tak for svarene i øvrigt, er helt lost på denne her opgave :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2009 af Isomorphician

17500 - 20B = 15500

-20B = -2000

B = 100


Svar #9
20. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Ahh... Nu forstår jeg det!

Tusind tak for svarene, dem er jeg utrolig glad for.

Hav en fortsat go' weekend :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2009 af Isomorphician

I lige måde.


Skriv et svar til: Billetsalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.