Matematik

HJÆÆÆÆLP MIG!!

20. september 2009 af amirahmimi (Slettet) - Niveau: C-niveau

har problemer med en aflevering til imorgén og kan simpelthen ikke finde ud af det:

x + 3 = 5

2x - 2 = 8

x - 7(1,34 + 0,32x) = 0,01x

- 0,391 + 23,94x = - 3,2(0,43x - 2,3)

3,23x - 4(x-0,02) = 23,51

og

- 5,23 - 7,40x = 3,1 (x + 4,9)
 

Virkelig tak på forhånd....


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

Læs det der står først i din matematikbog om brøker og ligninger.

Prøv selv at løse opgaverne, så vil jeg godt se på dine udregninger bag efter


Svar #2
20. september 2009 af amirahmimi (Slettet)

bare der var noget og læse, så jeg kunne forstå det.

men det eneste der står beskrevet foran er: løs liningerne..

desværre.

har prøvet med den første:

x + 3 = 5

3 + 2 = 5

x = 5

 det ved jeg i hvert fald, men så kan jeg ikke komme videre..


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2009 af bargum (Slettet)

Det "gælder" om at isolere x. Din matematik lærer har helt sikkert forklaret hvordan. Men tag fx. 2x - 2 = 8. For at isolere x skal du lægge 2 til på begge sider af lighedstegnet, for at "flytte" 2 over på den modsatte side af lighedstegnet og derved gøre det mere overskueligt: 2x-2+2=8+2. -2+2 gir self 0. Og 8+2 gir self 10. Derfor: 2x-2=8 <=> 2x=10. Det du så gør for at finde x er at dividere med antal x'er på begge sider: 2x/2 = x. 10/2= 5 ergo er x=5.


Svar #4
20. september 2009 af amirahmimi (Slettet)

hehe, du får det til at lyde så nemt.

men tak for hjælpen, selvom det stadig ikke giver nogen mening i mit hoved..


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. september 2009 af bargum (Slettet)

Okay så den næste og lidt sværer ligning: x - 7(1,34 + 0,32x) = 0,01x. Samme princip. Isoler x. Men først skal du gange ind i parentesen. Gange og dividere kommer ALTID før + og - :). Så du starter med at regne ud hva 7(1,34 + 0,32x) gir = 9,38 - 2,24x. Så nu ved du at: x-9,38-2,24x=0,01x. Så nu skal du bare isolere x igen. Derfor lægger du 9,38 til på begge sider af lighedstegnet = x-9,38+9,38-2,24x=0,01x+9,38 <=> x-2,24x=0,01x+9,38. Og nu trækker du så 0,01x fra på begge sider som gir: x-2,24x-0,01x=9,38. Så regner du bare det ud: -1,25x=9,38. Og så dividere du bare med antal x'er = -1,25x/-1,25 =x 9,38/-1,25 = -7,504 <=> x=-7,504

Håber det hjalp :) Held og lykke med resten ^^


Svar #6
20. september 2009 af amirahmimi (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP MIG!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.