Matematik

log*log

20. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Jeg sad lige og lurede i min formelsamling.. MEN.. der er faktisk ikke nævnt noget om, hvordan jeg ganger 2 log..

fx: log(a)*log(b)

Mit bud er "bare" at gange ab sammen.. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af mathon

er der ingen regler for


Svar #2
20. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

OMG matematik uden regler! ;D var da noget nyt


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af Exupery (Slettet)

der er den regel, at log(a)*log(b)=log(b)*log(a), også kaldet den kommutative lov (om multiplikation).


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du kan omskrive til (ln(a)*ln(b)) / ((ln(2)+ln(5))2


Svar #5
20. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Det lyder da som en random regel.. ;D er det ikke 1. klasseslærdom, at "a*b=c og b*a=c"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2009 af Exupery (Slettet)

Såmænd. Men det er alle de kommutative og associative love nu, derfor skal vi alligevel kunne dem, når vi når op på et vist stadie.


Svar #7
20. september 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Men hvis jeg forkorter "log(a)*log(b)", så siger jeg:

log(a)*log(b) <=> log(a+b)

Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#7

når du kommer med sådan et forslag, så prøv i stedet at sætte talværdier ind for a og og se om det stemmer


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2009 af Exupery (Slettet)

Nej. Omvendt.

log(a)+log(b)=log(a*b)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2009 af peter lind

Det kan du bestemt ikke sæt a= 1, b >0 . Da log(1)=0 bliver venstre side 0. Det bliver log(1+b) ikke


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2009 af Fourier (Slettet)

#5 Det er et aksiom, PimpOfTheNation.

Lad fx x=(2,3), y=(-3,11) og z = (0,1) være givet.

Vi ser nu, at associativiteten fejler under multiplikation, da "(ab)c" er forskellig fra "a(bc)".

Sammensætter vi vektorerne med passende dimensioner, kan vi ligeledes få kommutativiteten til at fejle over for multiplikation. To begreber, formuleret som aksiomer, fejler altså for andre størrelser, men de virker åbenlyse for tal (skalar).

Børn i 1. klasse kan også forstå påstanden: Ethvert lige tal større end 2 kan skrives som summen af to primtal. Måske mener børnene, at denne påstand er sand, og dette må være indlysende, men påstanden er endnu ikke bevist. Faktisk har store matematikere hævdet, at den er falsk, heriblandt Ramanujan.


Skriv et svar til: log*log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.