Matematik

svær opgave!? hjælp

21. september 2009 af ingstrupefterskole (Slettet) - Niveau: C-niveau

En stang er malet i hvide, grønne og blå sektioner. Hvis 1/3 af stangen er hvid, og 1/4 er grøn, hvor stor en del af stangen er så blå?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af mathon

(1/3) + (1/4) = (4/12) + (3/12) = (7/12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2009 af MadsKJ (Slettet)

Det letteste i denne opgave ville være at lave brøkerne om til tovlte-dele... 12/12(Hele stangen) - 4/12 - 3/12=5/12. Altså er 5/12 af stangen blå:D

PS. (7/12) er bare den del af stangen som er malet hvid eller grøn!


Svar #3
21. september 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

Fordi det er fællesnævneren eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2009 af MadsKJ (Slettet)

Yep... Brøkerne er bare forlænget


Svar #5
21. september 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

Tak måske du kunne hjælpe mig med den her så... ps. forklar gerne detaljeret hvad du gør :)

Reducer følgende udtryk mest muligt:

a - 2b   _   3a - 2b 

   6                   9


Svar #6
21. september 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

MADS!?? :)


Skriv et svar til: svær opgave!? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.