Matematik

Vektorregning

21. september 2009 af hif-ultras (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg kender længden af vektor a til at være 7 og længden af vektor b til at være 3.. samtidig ved jeg af prikproduktet af vektor a og vektor b er lig med 2..

det oplyses at En vektor v er bestemt ved: vektor v =4*vektor a + 5*vektor b

opgaven er således:

1)   Prikproduktet af vektor a og vektor v skal beregnes

2)    Længden af vektor v skal beregnes

Håber der er en der kan hjælpe hurtigst mulig.. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

1)

a * v = a * ( 4a + 5b ) = 4|a|^2 + 5a*b

2) |v|^2 = (4a+5b)*(4a+5b) = ...

Regn selv videre.


Svar #2
21. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!

Men 2) der bruger man jo kvadratsætning så det bliver 16|a|^2+25|b|^2 +40ab

hvordan kan jeg beregne de 40ab... og hvordan kan vektor v blive beregnet bagefter


Svar #3
21. september 2009 af hif-ultras (Slettet)

Glem det, mig der sludre.. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.