Matematik

Skålvægten

21. september 2009 af Oxforder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg har et problem med en opgave:

Lille Emma har en kasse med legetøjsklodser i træ. Den indeholder trekantede klodser, terningsformede klodser og kugleformede klodser. På en skålvægt viser det sig, at to trekantede klodser og en kugle balancerer med tre trekantede klodser. Hvor mange kugleformede klodser er i balance med en enkelt trekantet?

Jeg har prøvet at lave den, men går i stå.

Det jeg har sat op er:

I: 2 trekanter + 1 kugle + 1 terning = 4(fordi der er 4 i det hele på den vægt)

II: 3 trekanter + 1 kugle + 1 terning= 5

Er det rigtigt? Eller er jeg helt galt på den?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af angelica_L (Slettet)

2 trekanter + 1 kugle = 3 trekanter

<=>

1 kugle = 3 trekanter - 2 trekanter

<=>

1 kugle = 1 trekant


Svar #2
21. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Ja, det er også hvad jeg har fået, men i bogens facitliste er resultatet 2 kugler :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af kieslich (Slettet)

der er en anden udgave her, med det resultat der står i din bog.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=735104


Svar #4
22. september 2009 af Oxforder (Slettet)

Ok, mange tak :)


Skriv et svar til: Skålvægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.