Matematik

reducering.

22. september 2009 af yasin58 (Slettet)

nogen der kan hjælpe?

(3 + 5x)(3 - 5x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af Exupery (Slettet)

Hint:

(a+b)(a-b)=a^2-b^2


Svar #2
22. september 2009 af yasin58 (Slettet)

giver det så ikke 9^2 + 25x^2 - 30x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, det er ikke den rigtige kvadratsætning.

Brug den jeg har skrevet op i #1. a=3 og b=5x


Svar #4
22. september 2009 af yasin58 (Slettet)

jamen en anden opg som (4a + 1)^2 har jeg fået til 16^2 + 1^ + 8a og den var rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2009 af Exupery (Slettet)

Jo. Men udtrykket svarer også til:

(a+b)^2=(a+b)(a+b)=a2+b2+2ab

hvilket absolut ikke er det samme som

(a+b)(a-b)=a^2-b^2


Skriv et svar til: reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.