Matematik

reducering??

24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvis man skriver (x-2y)^2 , bliver det så = x^2-4y , eller bliver det = x^2-2y^2 ?

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 Jeg har fået det til x2-4xy-2y2 

Fordi: (x-2y)^2 = (x-2y)(x-2y) = x2-2xy-2xy-2y2=x2-4xy-2y2


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2009 af Blueoil (Slettet)

Det kan også skrives som:

(x-2y)(x-2y)

Og reglen er at (a+b)(a+b)=a2+b2+2ab


Svar #3
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

okay tak for svarene, skal prøve at huske det, men det er sq svært ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2009 af Blueoil (Slettet)

#1

(-2y)2=4y2


Svar #5
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

what? nu er jeg forvirret !


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 nå ja ups sorry det er rigtigt at det bliver x^2-4xy+2y^2


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2009 af Blueoil (Slettet)

Du glemmer igen det 4-tal..

Svaret er:

x2+4y2-4xy


Svar #8
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

hvem af jer har ret?, nu er jeg forvirret :) hehe


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2009 af Blueoil (Slettet)

Brug reglen fra #2


Svar #10
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

okay tak for hjælpen begge to :)


Svar #11
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

okay et eksempel så, for er stadig lost i forhold til første opgave, giver lige et eksempel a: (3a-b)^2-4a(a-3b)-2a(3b+2a)?   Hjæææælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. september 2009 af Blueoil (Slettet)

(3a-b)^2      -      4a(a-3b)       -      2a(3b+2a)

9a2+b2-6ab  -   4a2 - 12ab   -       6ab  +  4a2


Svar #13
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

tak , men hvorfor ændres den første -b til + b ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. september 2009 af anna0207 (Slettet)

 fordi hvis der står -b*-b = +b2

Fordi der er regnereglerne:

+ * + = +

- * - = +

+ * - = -

- * + = -

Og der bruger du regnereglen - * - = +


Svar #15
24. september 2009 af debbiejustesen (Slettet)

ja okay, det vidste jeg så godt, havde bare ik lige set jeg skulle bruge den, men tak .


Skriv et svar til: reducering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.