Matematik

reducering!! hjælp!!!!

26. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal reducere disse 2

(4x)^2 * y
_______ =?
(2y)^2

og

(2xy)^2 * (4x)^2
___________ = ?
(2x)4


jeg har ingen ide om hvad jeg skal starte med og i det hele taget gøre, nogen som kan forklare hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af Matkaj

Du skal forkorte brøken!


Svar #2
26. september 2009 af lhelene (Slettet)

jamne hvordan?
jeg kan jo ikke gøre noget, når jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

udregn først parenteserne og forkort derefter med det som er ens i både tæller og nævner:


(4x)^2 * y           4*x*4*x*y                     4*x2 *4*y              4*x2
_______ =      ---------------  =           ------------------ =   ----------    og så kan man ikke mere ved den.
(2y)^2                 2*y*2*y                        y*4*y                     y

Prøv selv med den næste
 


Svar #4
26. september 2009 af lhelene (Slettet)

tusind tak :)

- jeg er i fuld gang med den anden (:


Skriv et svar til: reducering!! hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.