Matematik

Hjælp !!!!!!!!!!!!!

26. september 2009 af Px (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et problem med denne opgave :S

En funktion h, har forskrifen : h(x) x3- 3x3-9x

a) Udregn føglende værdier uden brug af hjælpemidler: h(1), h(2),h(o) og h(-1).

b) Hvad er h(t) og h(2x) ?

c) Aflever en tening ag grafen , hvor (a) - aksen får fra -3 til 5 og (2)- aksen fra -30 til 10

e) Angiv grafens skæringspunkt med (1) aksen.

f) løs ligningen h(x) = - 5

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave .

mangler kun den så er jeg endelig færdig med min 5 sider lange matematik aflevering ! hjælp !
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

er funktionen x^3-3x^3-9x??


Svar #2
26. september 2009 af Px (Slettet)

x3-3x2-9x

(ja)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 h(1)=1^3-3*1^3-9*1=1-3-9=-11

h(2)=2^3-3*2^3-9*2=8-24-18=-16-18=-34

h(0)=0^3-3*0^3-9*0=0-0-0=0

h(-1)=-1^3-3*(-1)^3-9*(-1)=-1-(-3)-(-9)=2+9=11


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 h(t)=-2t^3-9t

h(2x)=-16x^3-18x


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

solve(h(x)=0)

x=0

Den skærer altså x-aksen i 0,0


Svar #6
26. september 2009 af Px (Slettet)

tusind tak for hjælpen !

hvordan skulle den der graf laves ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

 solve(h(x)=-5)

x=0.5236472365


Svar #8
26. september 2009 af Px (Slettet)

det taster du bare ind også fremstår der en graf ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

tegn grafen med et grafprogram


Svar #10
26. september 2009 af Px (Slettet)

Okay har IT- iNTERACTIV


Skriv et svar til: Hjælp !!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.