Matematik

Lineær funktion

28. september 2009 af watelli (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her med en opgave som jeg ikke helt forstår:

Angiv forskriften for den lineære funktion f, når

f(-1)=4 og f(3)=8

Nogen der ved hvordan man regner det ud? Håber i kan hjælpe :)

Hvilket tal er x1? y1? x2? y2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2009 af lystig (Slettet)

Hej

Du skal sætte ind i : f(x) = ax + b


Svar #2
28. september 2009 af watelli (Slettet)

Hej #1

kan du ikke lige give et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2009 af lystig (Slettet)

jo

f(-1) = a * (-1) +b = 4

tilsvarende for x = 3


Svar #4
28. september 2009 af watelli (Slettet)

hvad skal man så bruge alle de andre tal til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af mathon

a = Δy/Δx

b = y1 - a·x1 = y2 - a·x2

f(-1) = 4 og f(3) = 8    indikerer punkterne

(-1,4) og (3,8)


Svar #6
28. september 2009 af watelli (Slettet)

#5 ja, men hvilket tal er y1 og y2 og -ax og -ax2 ?


Svar #7
28. september 2009 af watelli (Slettet)

#5 sp vil resultat jo bare blive en.

Hvis man siger:

8-4= 4

3 – -1=4

4:4=1


Svar #8
28. september 2009 af watelli (Slettet)

hvor ved man fra hvad a og b er?


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.