Matematik

differentialkvotient

28. september 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

vis, at linjerne med ligningerne

y=2-2x og 4x-8y+1=0

er ortogonale tangenter til parablen med ligningen y=-0,5x^2. beregn koordinaterne til rørings punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

Du kan vise at de to linjer er ortogonale ved at gange de to hældningskoefficienter. Hvis det giver -1 er linjerne ortogonale...

y=-2x+2

og

y=0,5x+0,125

a1*a2= -1

0,5*-2=-1

linjerne er ortogonale...

Du kan se om linjerne er tangenter ved at bruge tretrinsreglen eller tretrinsraketten


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af mathon

2x + y - 2 = 0               normalvektor [2,1]
4x - 8y + 1 = 0             normalvektor [4,-8]

hvis normalvektorernes skalarprodukt er 0, så er linjerne ortogonale


Svar #3
29. september 2009 af missunknow (Slettet)

kan du hjælpe mig med del, det er den del jeg har svært med.


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.