Matematik

Matematik - koordinaterne

28. september 2009 af hij (Slettet)

Hej allesammen....
Hvordan finder man koordinaterne af et skæringspunkt? ...
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Kommer jo an på skæringspunktet af hvad ?


Svar #2
28. september 2009 af hij (Slettet)

Opgaven lyder således:
Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne.

Vi har tegnet to linjer  ind i en graf...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 Har du måske linjernes ligninger?


Svar #4
28. september 2009 af hij (Slettet)

jeps ;)

y=3x-5
og
y= -2x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Så sætter man dem lig med hinanden, isolerer x, og efter dette sætter man dette fundne x ind på x's plads i en af de to ligninger (Lige meget hvilken en af dem), og så isolerer man y, og vupti, så har du et x- og y-koordinat som så er dit skæringspunkt :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2009 af julemanden88 (Slettet)

 præcis... ;-)


Svar #7
28. september 2009 af hij (Slettet)

hmm.. så dvs.
Hvis x er 2 så ser formlen således ud :

y = 3 * 2 - 5 ??

Eller har jeg bare helt misforståede det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2009 af TwoStates (Slettet)

Ja, hvis x er 2, så finder du y-koordinatet sådan.
Men x er ikke 2 skal jeg hilse at sige :) 


Svar #9
28. september 2009 af hij (Slettet)

det var bare et eksempel :D


Skriv et svar til: Matematik - koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.