Matematik

Cosinusrelation, isolering

29. september 2009 af lpiero (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan isolerer jeg d her:

c2=b2+d2-2bd*cos(C) ?

Jeg kan sagtens smide den ind på lommeregneren og få et resultat men jeg vil gerne vide hvordan man finder frem til at d= ?? Så jeg kan se mellemregningerne.. Jeg spørg fordi jeg nu har prøvet og ikke kan finde løsningen selv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af peter lind

Du skal betragte det som en andengradsligning med  d som ubekendt


Svar #2
29. september 2009 af lpiero (Slettet)

#1

Du skal betragte det som en andengradsligning med  d som ubekendt

Jamen det er jo fint, men kan du så forklare hvordan jeg løser sådan en? Normalt kan jeg godt isolerer en enkelt værdi i en ligning men her får jeg bare ik det rigtige resultat når jeg prøver at smide tallene ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

c2 = b2 + d2 - 2bd·cos(C)

d2 - (2b·cos(C))d + (b2-c2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2009 af Schmeichel (Slettet)

Og så ligner den:

ax^2+bx+c=0

(hvor d=x)

som du kender fra din undervisning :)


Skriv et svar til: Cosinusrelation, isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.