Matematik

lineære funktioner

03. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: C-niveau

heej jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme regneforskriften for en lineærefunktion f(x), hvis graf går igennem punkterne (4,-6) og (10,-9)....

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Isomorphician

Du kan finde a i y = ax + b vha. følgende formel:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

Derefter tager du værdien for a, og x- og y-værdierne fra et af punkterne og indsætter i:

y = ax + b, og isolerer b.


Svar #2
03. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet)

nååh ok så har jeg gjort det rigtigt... troede bare at der forskel på at bestemme og at beregne lol

ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Der ér forskel på at bestemme og beregne, hvis opgaven lyder "bestem", så har du lov til at oplyse forskriften ude at beregne. Dette kan fx være ved aflæsning, tegn punkterne, tegn en linje der går gennem dem, så burde du kunne aflæse hældningskoefficienten samt skæring med y-aksen, b.

Ej jeg ved det ikke, for at være på den sikre side bør man beregne sig frem til funktionsforskriften. Men man behøves ikke lave mere end hvad opgaven ber' om.


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.