Matematik

Andengradsligning udfra tekst!!

04. oktober 2009 af Thysen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået stillet følgende opgave:

"En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lange. Bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm ved at lave en andengradsligning"

Facit er: 894 x 447

Nogen, der kan hjælpe? Jeg aner ikke, hvordan jeg skal udforme det som en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

når bredden kaldes x (meter)

12 = (2x)2 + x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af mathon

...da diagonal, længde og bredde udgør en retvinklet trekant

1 = 4x2 + x2

1 = 5x2                  som er ax2 + bx + c = 0 med a = 5, b = 0 og c = -1

x = bredden = √(5)/5 ≈ 0,447214 m = 447 mm (uden decimaler)
2x = længden = 2·√(5)/5 ≈ 0,894427 m = 894 mm (uden decimaler)
 


Svar #3
04. oktober 2009 af Thysen (Slettet)

Tusind tak..


Skriv et svar til: Andengradsligning udfra tekst!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.