Matematik

Stamfunktion

04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

M3 er afgrænset af grafen for f, grafen for g, x-aksen og linjen X=-2 og linjen x=1

F(x) = 3ex og g(x) = 4-ex

Bestem det omdrejningslegeme der fremkommer når M3 drejes 360 grader om x aksen.
 

Jeg vil mene at det så blliver Π ∫ (3ex)2 dx - Π ∫ (4-ex)2 dx

Det føtste integral må være fra -2 til 0 og det næste fra 0 til 1.

Men jeg kan ikke gemmenskue hvordan jeg skal tage stamfunktionen af (ex)2

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

e2x, u=2x, du=2dx osv


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2009 af mathon

...tages direkte

∫e2xdx = (1/2)e2x + k


Svar #3
04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

det vll sige at (ex)2 er det samme som e2x

Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2009 af mathon

Ja


Svar #5
04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Tror jeg skal have hjælp igennem denne punkt for punkt.

Kan ikke komme frem til det rigtige. I min facit står der at det skal give pi(28 + ½ e2 -8e - 9/2e-4)

Kan bare ikke finde frem til det


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. oktober 2009 af mathon

BEMÆRK:

f(x) = g(x) for x=0

for x∈[-2;0] er g(x)≥f(x)

for x∈[0;1] er f(x)≥g(x)


Svar #7
04. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Π ∫ (3ex)2 dx - Π ∫ (4-ex)2 dx

så får jeg Π[ 9e2x/2] med grænserne -2 og 0

men den sidste del hvordan tager jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_60.doc

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.