Matematik

Optimering ??

04. oktober 2009 af guttinden (Slettet)

Hej en der kan hjælpe med flg :

I et koordinatsystem i planen er givet punkterne A(1,0), B(-1,0) og
C(0,1). Et rektangel er indskrevet i trekant ABC. De to af rektanglets
hjørner ligger på AB, og de to andre hjørner ligger på henholdsvis AC
og BC. Det hjørne, der ligger på AC, betegnes med P og har første-
koordinaten x.
Bestem x, så rektanglets areal er størst muligt, og bestem det størst
mulige areal.
 

Har det evt. noget med optimering at gøre ? Eller tager jeg fejl ?

Håber en vil hjælpe da jeg ikke har haft så meget optimering :s

Ps. Det er uden hjælpemidler ++ det haster mega meget


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

rektanglets bredde = 2x      højden = 1-x

areal A(x) = 2x*(1-x)

differentier og find maksimun.


Skriv et svar til: Optimering ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.