Matematik

HASTER

07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af og derfor har brug for hjælp. Tak

Opg.1

Bestem grundmængden for hver af følgende ligninger, og løs dem derefter.

1)  (1/4x) - 3 = 7(x +3) - (1/2x)

2)  2(x -2) = 3x - (x+3)

3)  3 - 1/2 (x+3) = (1/2x) - (x - 1,5)

4)  (5/(x+2)) - (2/(x-1)) = (4/(x+2))

5)  1 - (x/2) = 3 ( x+2) - (1/3)

6)  x^2 + 1/2x (x-3) = 1,5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon


kan ikke besvares
før du sætter parenteser,
så det vides
hvad
fx. (1/4x) betyder
                             (1/4)x
                             1/(4x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis der er brøker: start med at gange med brøkernes nævnere i alle led og forkort

gang ind i parenteserne

træk sammen

træk lige mange x fra/læg lige mange x til på begge sider

Træk fra eller læg til på begge sider så x-erne kommer alene på den ene side

del med tallet foran x

Når du vender tilbage med dine løsninger  vil jeg godt se efter om du har lavet fejl


Svar #3
07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tak MN-P

Når det er (1/4) x mathon


Svar #4
07. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Mathon

1) (1/4x) - 3)) = (7(x +3)) - (1/2x)

2) (2(x -2)) = 3x - (x+3)

3) (3 - (1/2 (x+3)) = (1/2x) - (x - 1,5)

4) (5/(x+2)) - (2/(x-1)) = (4/(x+2))

5) (1 - (x/2)) = (3 ( x+2)) - (1/3)

6) x^2 + (1/2x (x-3)) = 1,5x
 

Jeg ved ikke hvor jeg ellers skal sætte parenteser. Er det i orden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2009 af mathon

er det
eller


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.