Filosofi

Filosofi og AT

07. oktober 2009 af Marieblomst (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Jeg har her i 3.g et AT-forløb med kemi og filosofi og jeg er mildest talt på bar bund. Vi har om solsten (behøver ikke videre forklaring da det ikke er relevant) som jeg laver en videnskabelig analyse/metode med og så skal jeg flette noget filosofi ind i.

Jeg har tænkt lidt på noget Carl Sagan: Der bor en ildsprudende drage i min garage eller ngoet med Karl Popper men er virkelig i tvivl om hvordan jeg skal gribe sagen an, for det bliver hurtigt for meget arbejde da det kun skal være hvad jeg lige kan overskue på et par dage.

Altså: Nogen der har en idé til hvordan man kan koble den videnskabelige metode med noget filosofi?

Og hvem er ham der der betvivler alt, også om han er til?

- Marie


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg ved intet om kemi, og filosofi er bare en biinteresse, så andre må byde ind, hvis de føler, at de er bedre rustet. Men ellers har du vel din filosofilærer?

Jeg kender ikke Carl Sagan, men Popper er da helt sikkert en mulighed, når det nu gælder et naturvidenskabeligt fag. Han har betydet meget for videnskabsteorien med hans tese om falsifikation. Umiddelbart vil jeg også mene, at han er ret let at gå til, men jeg har aldrig været vildt dybt inde i hans filosofi.

"Og hvem er ham der der betvivler alt, også om han er til?"

Tænker du på Rene Descartes og "Cogito ergo sum" (Jeg tænker, altså er jeg)? Han har betydet meget for filosofien, men hvordan du kan koble ham på kemi, ved jeg dog ikke lige.


Skriv et svar til: Filosofi og AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.