Matematik

Trekantsberegning

07. oktober 2009 af baahh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder:

I (trekant)ABC er A=34,3º, b=35 og c=50
Find siden a og trekantens areal

Jeg er helt lost :/  har ingen bog, formelsamling el. lign. hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

a findes vha. pythagoras

Derefter kan du vha. sin/cos realtionerne let finde vinklerne.

pyt: c2 = a2 + b2

Sin: Sin(v) = Modstående katete / hosliggende katete

Vinkelsum for trekant = 180o


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

Ups det var ikke vinklerne der var opgaven.

areal = (højde * grundlinje) / 2

Husk højden skal være vandret på grundlinjen.

Den findes ved at at dele trekanten i to, hvor den ene er retviklet og så bruge pythagoras igen.

Gir det mening? ;)


Svar #3
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

men jeg skal jo ikke finde vinklerne :S

men skal jeg ikke isolere a i pythagoras? og hvis jeg skal, hvordan?


Svar #4
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

jaé lidt synes jeg, men er ikke helt med på den med a, altså jeg skal isolere a ik?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

Jo lige præcis.


Svar #6
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

jamen hvordan ser den så ud når a er isoleret ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

c2 = a2 + b2  (=) c2 - b2 = a2

Husk at tage kvadrat roden af a2 hvis du vil finde a


Svar #8
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

tak :)!


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

anytime.. :)

Kan du godt se hvordan du skal løse arealopgaven?


Svar #10
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

Ja altså ved godt hvordan jeg skal regne det ud, men ved ikke helt hvordan jeg skal finde højden


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

Hvis din trekant er retvinklet er det jo bare at bestemme den ene katete som h og den anden som g.

Ellers

Tegn en skitse af din trekant så du ikke bliver forvirret.

Din grundlinje ac skal ligge vandret.

Tegn en lodret streg fra B til ac som rammer bc så vinklen er 90o

gå ind på http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelationen og fin din formel.

Så kan du regne højden ud fra din nye trekant.

Husk at du både kender a b c og A - det kan godet være at det kræver at du finder en anden eller vinkel før du kan finde h.


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. oktober 2009 af Snart (Slettet)

ac er self. AC = b sorry.


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. oktober 2009 af Profes (Slettet)

Undskyld, at jeg bryder ind, men det meget nemt at beregne arealen af en VILKÅRLIG trekant, når man kender 2 sider og vinkel mellem dem.  Arealen=0.5*b*c*sin(A)

Siden kan man finde på forskellige måder, fx. a2 = b2 + c2 – 2bc · cos(A).
 

Mvh


Svar #14
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

Tusinde tak skal i have, har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.