Matematik

Bestem linjen ligning

10. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet en linje l ved: 2x-y=1 og et punkt P1 ved (-1,2)

Beregn afstanden mellem linjen l g punktet P1.  Den har jeg beregnet til √5.

Besten en ligning for den cirkel der har centrum i P1 og som tangere linjen l. Den har jeg bestem ttil (x-1)2 + (y-2)2 = 5

Bestem en ligning for den linje m gennem P1 som er vinkelret på linjen l.

Hvordan griber jeg den an?

Nogle ideer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2009 af Isomorphician

Hint: Produktet af to ortogonale linjers hældningskoefficienter er lig -1.

......eller kig i #2


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2009 af mathon

tegnfejl i
cirkelligningen: (x+1)2 + (y-2)2 = 5

l: y = 2x - 1

m: y = -(1/2)x + b gennem (-1,2)

     2 = -(1/2)·(-1) + b    
     b = (3/2)
m: y = -(1/2)x + (3/2)
 


Svar #3
10. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Det vil sige at da jeg ved at linjen går genne punktet -1,2

får jeg Y =  -1/2x +b

Men hvordan kommer jeg frem til den næste linje?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2009 af mathon

produktet af to vinkelrette linjers hældningskoefficienter er -1

da 2 skal ganges med -(1/2) for at give -1
har m hældningskoefficienten -(1/2)
hvilket intet har at gøre med, at den går gennem P1
 


Skriv et svar til: Bestem linjen ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.