Matematik

Haster!

11. oktober 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey jeg håber en der ude som kan hjælpe mig.

jeg har følgende opgave:

funktionen er f er givet ved f(x)=x^2+kx^2-2x+5, hvor k er et reelt tal. detoplyses, at f har lokalt minimum i x=1

a) du skal besteme tallet k.

jeg har gjordet dette:

f´(x) = x^2+kx^2-2x+5 = 3x^2+2kx-2

f(1)=3*1^2+2*k*1-2=2*k+1

sovle(2*k+1=0,x)=-1/2

passer det?

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:k.png

Svar #2
11. oktober 2009 af f-afg-s (Slettet)

det forstår jeg ikk helt hvad er så k?


Svar #3
11. oktober 2009 af f-afg-s (Slettet)

min er forresten x^3+kx^2-2x+5 jeg har lavet noget forkert sorry :D resten er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Der står hvad k er midt i besvarelsen? Det står med blå skrift.


Svar #5
11. oktober 2009 af f-afg-s (Slettet)

ja undskyld :D men min ligning er noget helt andet det er f(x)= x^3+kx^2-2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning.

Men jo, så er k = -1/2

Vedhæftet fil:k.png

Svar #7
11. oktober 2009 af f-afg-s (Slettet)

tusind tak ;) så det rigtigt det jeg har lavet ? og tak det kan jeg også bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja bortset fra at du ikke kan

sovle(2*k+1=0,x)=-1/2

du skal nok hellere skrive 

sovle(2*k+1=0,k)=-1/2


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.