Matematik

hvordan..

11. oktober 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at løse sådanne opgaver, som denne her:

I klubben er der blevet et overskud på 57 kr. Det passer ikke med at der kan blive et helt antal kroner til hver, hvis pengene deles ligeligt.

Bestyrelsens 3 medlemmer beslutter, at de vil nøjes med at få en femmer hver. Så passer det med, at der bliver 7 kr. til hver af de andre medlemmer.

Kald antallet af medlemmer i klubben for x. Opstil en ligning og find x.

.. Hvordan ska jeg løse sådan en? For jeg har flere af sådanne opg.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2009 af DON CARLOS (Slettet)

57=7x+(3*5) <=> 57=7x+15 <=> 42=7x <=> x=42/7 <=> x=6

Altså er der seks medlemmer udover bestyrelsesmedlemmerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

x = ( 57 - 3*5 ) / 7

x = 6

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 Ja Carlos har nok ret. (: underlig opgave.


Skriv et svar til: hvordan..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.