Matematik

bestem en ligning for en linje

15. oktober 2009 af Ival (Slettet)

I en trekant ABC er givet hjørnepunkterne:
A (5,3)
B (-1,2)
C (6,-4)
Du skal bestemme en ligning for en linje, som går igennem punkt A, og som er parallel med en linje, som går gennem punkterne B og C.
 

Jeg kan simpelthen ikke forstå det her.. For jeg skal vist også finde hældningstallet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af mathon

1)   bestem ligningen for linjen gennem B og C
      hertil bruges to-punktsformlen

      (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #2
15. oktober 2009 af Ival (Slettet)

Jeg forstår det ikke.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

A (5,3)
B (-1,2)
C (6,-4)

hældningen for linien gennem B og C er(y1-y2)/(x1-x2) =(2-(-4))/((-1)-6)=-6/7

y=-6/7x+b

3=5*(-6/7)+b          gang med 7 i alle led og find b


Svar #4
15. oktober 2009 af Ival (Slettet)

Hmm, tror jeg er ved at forstå det! Wee..


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2009 af mathon

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

(y-2)/(x-(-1)) = (-4-2)/(6-(-1))

(y-2)/(x+1) = -(6/7)

y-2 = -(6/7)(x+1)

y = -(6/7)x - (6/7) + (14/7)

y = -(6/7)x + (8/7)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2009 af mathon

nu bestemmer du ligningen for
linjen gennem A (5,3) med hældningskoefficient -(6/7)

ved at bruge punkt-hældningsformlen:

y-yo = a(x-xo)


Svar #7
15. oktober 2009 af Ival (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: bestem en ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.