Matematik

hjælp til at bestemme en ligning

15. oktober 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x)=x^(1/2), der har hældningskoefficienten 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan lige så godt bruge symbolerne herover f(x) = √x. Start med at finde hældningskoeffecienten f '(x) og sæt den så lig med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2009 af peter lind

Tangentens hældning  er f'(x) så løs ligningen f'(x) = 2. Løsningen angiver det punkt (x0, f(x0) ) hvor tangenten rører grafen for f


Svar #3
15. oktober 2009 af missunknow (Slettet)

jeg forstår det overhovedet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2009 af kiuwr (Slettet)

Jeg har ikke selv haft om dette emne endnu, men i min formelsamling står der følgende:

Ligning for tangenten t til grafen for f i P(x0,f(x0))

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)   

y=a(x-x0)+y0

hvor a=f '(x0) og y0=f(x0)

Ved ikke om det er til gavn (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

f)x)=1/(√x)

f'(x)=1/(2√x)

ønsket hældning  f'(x)=2

1/(2√x)=2               ganger med 2√x på begge sider

1=4√x                     kvadrerer

1=16x

x=1/16

tangenten går gennem (1/16,f(1/16) = (1/16,4)

indsæt i y=2 x +b og find b


Skriv et svar til: hjælp til at bestemme en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.