Matematik

Parable

16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg sidder lige og bokser lidt med den her opg. om parabler. Tænkte at, der var nogle som ville hjælpe mig lidt.

Opgaven lyder således:

To parabler P1 og P2 har ligningerne
P1: y = -½ x2 + 2x + 2
og P2: y = ½ x2 -3x + 6

Bestem koordinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B.
Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af mathon

beregn først skæringspunkternes koordinater


Svar #2
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Okay. De har jeg gjort - andet end, at x = 3,5 eller 2 og y = 3,5 eller 2
så ved ikke helt hvilket tal jeg skal tage


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af mathon

½x2 - 3x + 6 = -½x2 + 2x + 2

x2 - 5x + 4 = 0

x1 = 1 og  x2 = 4

y1 = (7/2)  og  y2 = 2


Svar #4
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Ja hovsa.
Jeg havde tastet noget forkert ind.
Okay, men så kommer vi til det - jeg synes er svært.
Tror mere det er fordi der er så mange .. tegn for de forskellige ting. Altså, hvordan finder jeg ud af om tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A?
Synes det er lidt forvirrende


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2009 af mathon

A = (1,(7/2))                                                                B = (4,2)

f1'(x) = -x + 2                                                               f2'(x) = x - 3

hældningskoefficient for t1:                                         hældningskoefficient for t2:
f1'(1) = -1 + 2 = 1                                                        f2'(4) = 4 - 3 = 1


Svar #6
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

det kan jeg sagtens se. Jeg kan bare ikke se hviken formel jeg skal bruge, for at kunne udregne om de er parallel.
Det er det eneste.
Jeg kender kun en parallel formel og det er med vektore.


Skriv et svar til: Parable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.