Matematik

forskrift for en tangent

17. oktober 2009 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion er givet ved forskriften: f(x)=2x^2-5x+3

Bestem forskriften for tangenten med hældningskoefficienten 7.

nogen der kan hjælpe mig med at komme i gang ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af mathon

f '(xo) = 4xo - 5 = 7

tangentligning:
y = 7(x-xo) + f(xo)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 2 * 2 * x0 - 5 = 4x0 - 5 = 7??

Hvordan kan det give 7? Så skulle x0 give 3, men hvor får du 3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

#2

...hvad du tilsyneladende endnu ikke har forstået,
gentages her
som i #18
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=746347

....................

f '(xo) = 4xo - 5 = hældningskoefficient = 7

hvoraf
xo = 3
  og
tangentligning:
y = 7(x-3) + f(3)
y = 7(x-3) + 6

y = 7x - 15


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2009 af Saraoa (Slettet)

 ja men det var ikke det jeg spurgte om ;) spurgte bare hvor du fik 3 fra, for det er dét jeg ikke har forstået..

Forstår godt at du sætter tal fra funktionen ind i 2 * a * x + b , men forstår ikke hvordan du kan få 4*x - 5 til 7? vil du skrive mellemregningen ned evt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

opgaveteksten siger, at
4*x - 5 skal være lig med 7


Skriv et svar til: forskrift for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.