Matematik

Find linjens ligning.

17. oktober 2009 af MathildeHM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg har fået følgende opgave i en matematikaflevering:

En linje, L, går gennem to punkter A og B.
A= (6,17) B=(2,45)

a: Find linjens ligning

b: Beregn om punktet C=(10,-10) ligger på linjen L.

Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak.

- Mathilde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af 5631

Man må gå ud fra at der er tale om en lineærfunktion.

f(x)=ax+b

Her kan du ud fra de to punkter først beregne a ved: a= y2-y1/x2-x1 og herefter kan du beregne b ved at isolere b i forskriften.

Til det næste spørgsmål, skal du bare sætte værdien 10 ind på xes plads og derved regne y ud, hvis du her får tallet -10 så ligger punktet på linjen ellers ikke.


Svar #2
17. oktober 2009 af MathildeHM (Slettet)

Forskriften er b=y1-a*x1, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af mathon

brug to-punktsformlen:
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

(y-17)/(x-6) = (45-17)/(2-6)


Skriv et svar til: Find linjens ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.